active id

Licence free two-way radio services that now includes both FM and digital channels. Discuss models, modifications and other similar worldwide standards such as FRS and GMRS.
User avatar
stanogs68
Top Poster
Top Poster
Posts: 2024
Joined: 05 Mar 2013, 19:38
Location: warrington,north west

active id

Post by stanogs68 » 30 Apr 2016, 16:52

how do i get an active id ,i believe you can get one from d~marc .net .but i cant seem to fill in the right bit ,apparantely you put n/a if you dont have a licence but i dont no were to go to fill in the right bit and how i do it,could anyone explain it for me ,thanks :?
computers mess with my brain !

User avatar
Admiral
Legend
Legend
Posts: 10000
Joined: 08 Mar 2011, 21:20
Call Sign: 26TM157
Location: MK-UK

Re: active id

Post by Admiral » 30 Apr 2016, 17:36

My understanding is that IDs are only issued to those that can produce a valid licence, I may well be wrong.
Winner of the 2017 IBTL 'Summer Sizzler' competition

User avatar
stanogs68
Top Poster
Top Poster
Posts: 2024
Joined: 05 Mar 2013, 19:38
Location: warrington,north west

Re: active id

Post by stanogs68 » 30 Apr 2016, 17:50

Someone said you dont need your licence. On that dmarc .net you.just put na or thsts wh as I was told admiral dont know what the truth is. ?
computers mess with my brain !

User avatar
Admiral
Legend
Legend
Posts: 10000
Joined: 08 Mar 2011, 21:20
Call Sign: 26TM157
Location: MK-UK

Re: active id

Post by Admiral » 30 Apr 2016, 18:01

Well, an ID is for TXing purposes, if you ain't got a licence then there's not much need for an ID.
Winner of the 2017 IBTL 'Summer Sizzler' competition

User avatar
stanogs68
Top Poster
Top Poster
Posts: 2024
Joined: 05 Mar 2013, 19:38
Location: warrington,north west

Re: active id

Post by stanogs68 » 30 Apr 2016, 18:28

It s only to change the code plug on the radio !
computers mess with my brain !

User avatar
Admiral
Legend
Legend
Posts: 10000
Joined: 08 Mar 2011, 21:20
Call Sign: 26TM157
Location: MK-UK

Re: active id

Post by Admiral » 30 Apr 2016, 18:31

I don't understand, you don't have to change the radio ID to put a new codeplug in, and even if you did you can put in any ID you fancy.
Winner of the 2017 IBTL 'Summer Sizzler' competition

User avatar
stanogs68
Top Poster
Top Poster
Posts: 2024
Joined: 05 Mar 2013, 19:38
Location: warrington,north west

Re: active id

Post by stanogs68 » 30 Apr 2016, 18:38

Oh right it just asks for the active id so I dont need it !
computers mess with my brain !

User avatar
Admiral
Legend
Legend
Posts: 10000
Joined: 08 Mar 2011, 21:20
Call Sign: 26TM157
Location: MK-UK

Re: active id

Post by Admiral » 30 Apr 2016, 18:54

Let's start from the beginning stan, what radio is it?
Winner of the 2017 IBTL 'Summer Sizzler' competition

User avatar
stanogs68
Top Poster
Top Poster
Posts: 2024
Joined: 05 Mar 2013, 19:38
Location: warrington,north west

Re: active id

Post by stanogs68 » 30 Apr 2016, 19:09

A tyt md380
computers mess with my brain !

User avatar
Admiral
Legend
Legend
Posts: 10000
Joined: 08 Mar 2011, 21:20
Call Sign: 26TM157
Location: MK-UK

Re: active id

Post by Admiral » 30 Apr 2016, 19:31

Okay, nowhere in the software does it prompt for an 'active ID' when you are editing or creating a new codeplug.
Winner of the 2017 IBTL 'Summer Sizzler' competition

User avatar
stanogs68
Top Poster
Top Poster
Posts: 2024
Joined: 05 Mar 2013, 19:38
Location: warrington,north west

Re: active id

Post by stanogs68 » 30 Apr 2016, 19:40

Admiral tell me how to do it properly im ibviosly getting it wrong again you know what im like I thought I had it right bur it looks like its not
computers mess with my brain !

User avatar
stanogs68
Top Poster
Top Poster
Posts: 2024
Joined: 05 Mar 2013, 19:38
Location: warrington,north west

Re: active id

Post by stanogs68 » 30 Apr 2016, 19:47

Why is it so complicated
computers mess with my brain !

User avatar
LeakyFeeder
Top Poster
Top Poster
Posts: 1927
Joined: 07 Feb 2011, 23:00
Location: In the BedWreck Cafe

Re: active id

Post by LeakyFeeder » 30 Apr 2016, 20:03

Where are you? If ye localish i will set it up for you n show ye the ropes... Piece of pi55 to do

User avatar
stanogs68
Top Poster
Top Poster
Posts: 2024
Joined: 05 Mar 2013, 19:38
Location: warrington,north west

Re: active id

Post by stanogs68 » 30 Apr 2016, 20:37

Were am I as in were I live its warrington
computers mess with my brain !

User avatar
LeakyFeeder
Top Poster
Top Poster
Posts: 1927
Joined: 07 Feb 2011, 23:00
Location: In the BedWreck Cafe

Re: active id

Post by LeakyFeeder » 30 Apr 2016, 21:13

Oh rite..miles away..

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests