kl203p- new version ?

The place to talk about specific radios, equipment and accessories. Do you prefer the latest generation of rigs and antennas or do you like the classics? Discuss it here!
User avatar
gmham
Top Poster
Top Poster
Posts: 1829
Joined: 13 Aug 2009, 11:27
Call Sign: 108TM154

kl203p- new version ?

Post by gmham » 01 Jan 2018, 11:10

Guys anyone aware off any tech changes to the latest blue colored version off the kl203p linear over the older red version ?
.... Icom IC7300 HF /6 mtr
Kenwood TR751e 2mtr ssb






108-TM-154 - John

User avatar
ch25
Super Member
Super Member
Posts: 419
Joined: 03 Dec 2016, 11:07
Call Sign: n0call
Location: Poland

Re: kl203p- new version ?

Post by ch25 » 01 Jan 2018, 12:32

Same crap splatterbox.
Chris
You can't have too many antennas...

User avatar
gmham
Top Poster
Top Poster
Posts: 1829
Joined: 13 Aug 2009, 11:27
Call Sign: 108TM154

Re: kl203p- new version ?

Post by gmham » 01 Jan 2018, 12:36

ok cheers for your input !!!
.... Icom IC7300 HF /6 mtr
Kenwood TR751e 2mtr ssb






108-TM-154 - John

mrpsychopath
Super Member
Super Member
Posts: 285
Joined: 21 Jul 2017, 21:51
Call Sign: 108tm1313
Location: ayrshire scotland

Re: kl203p- new version ?

Post by mrpsychopath » 01 Jan 2018, 12:42

Was told they are a lot better than the bv150s that i use. Had one of red ones before lasted 4 days till it popped. Hence why i now have bv150 splatterbox.
Kill em all and let god sort them out.

User avatar
ch25
Super Member
Super Member
Posts: 419
Joined: 03 Dec 2016, 11:07
Call Sign: n0call
Location: Poland

Re: kl203p- new version ?

Post by ch25 » 01 Jan 2018, 12:45

kl203 works acceptable as long as you do not exceed 2W AM/FM and 10-12 SSB on input. Looks not that bad on the scope and spectrum analyser.
More drive, more distortion. Tested by myself.
Chris
You can't have too many antennas...

User avatar
gmham
Top Poster
Top Poster
Posts: 1829
Joined: 13 Aug 2009, 11:27
Call Sign: 108TM154

Re: kl203p- new version ?

Post by gmham » 01 Jan 2018, 12:48

ok cheers
.... Icom IC7300 HF /6 mtr
Kenwood TR751e 2mtr ssb






108-TM-154 - John

User avatar
prettypolly
Radio Addict
Radio Addict
Posts: 920
Joined: 09 Jan 2013, 01:57
Call Sign: 26FB185

Re: kl203p- new version ?

Post by prettypolly » 01 Jan 2018, 13:35

watch for the bf199 tranny pre amp goes pop if over driven ..

User avatar
gmham
Top Poster
Top Poster
Posts: 1829
Joined: 13 Aug 2009, 11:27
Call Sign: 108TM154

Re: kl203p- new version ?

Post by gmham » 01 Jan 2018, 14:05

okay cheers so 12watts max on ssb input.
.... Icom IC7300 HF /6 mtr
Kenwood TR751e 2mtr ssb






108-TM-154 - John

User avatar
ch25
Super Member
Super Member
Posts: 419
Joined: 03 Dec 2016, 11:07
Call Sign: n0call
Location: Poland

Re: kl203p- new version ?

Post by ch25 » 01 Jan 2018, 14:08

For longer talking I suggest to put 12cm fan on top of it.
You can't have too many antennas...

User avatar
Mudslinger
Legend
Legend
Posts: 6747
Joined: 28 Jul 2010, 07:11
Location: Oxfordshire

Re: kl203p- new version ?

Post by Mudslinger » 01 Jan 2018, 14:51

I normally put around 7 watts AM/FM and 18Watts SSB into mine and have had no issues.

Just be careful using it with a radio such as a PC-999 Grant, as they might give 8 watts on deadkey but with modulation power will rise high enough to hill the amp.
Mudslinger - Simon
26TM274
26CT612

There is no such thing as a Fidelity 1000 which is too good to scrap.

User avatar
ch25
Super Member
Super Member
Posts: 419
Joined: 03 Dec 2016, 11:07
Call Sign: n0call
Location: Poland

Re: kl203p- new version ?

Post by ch25 » 01 Jan 2018, 15:07

Mudslinger wrote:
01 Jan 2018, 14:51
I normally put around 7 watts AM/FM and 18Watts SSB into mine and have had no issues.
You just have no idea of amout of garbage going out when you overdrive that box. Lucky, I do not have you in the neighbourhood.
You can't have too many antennas...

User avatar
Mudslinger
Legend
Legend
Posts: 6747
Joined: 28 Jul 2010, 07:11
Location: Oxfordshire

Re: kl203p- new version ?

Post by Mudslinger » 01 Jan 2018, 16:15

Well according to the specs I am not overdriving it.

No complaints yet, exept on one occasion a radio I was using had a fault.

I do use a reasonably good low pass filter.
Mudslinger - Simon
26TM274
26CT612

There is no such thing as a Fidelity 1000 which is too good to scrap.

User avatar
Black Spirit
Veteran
Veteran
Posts: 3993
Joined: 16 Mar 2009, 19:30
Location: S.Wales

Re: kl203p- new version ?

Post by Black Spirit » 01 Jan 2018, 16:33

ch25 wrote:
01 Jan 2018, 15:07
Mudslinger wrote:
01 Jan 2018, 14:51
I normally put around 7 watts AM/FM and 18Watts SSB into mine and have had no issues.
You just have no idea of amout of garbage going out when you overdrive that box. Lucky, I do not have you in the neighbourhood.
Finally, Someone who agrees with me that the KL203 [MOSFET] is an awful amp, Just by seeing the SWR jump when powered on indicates the amount of rubbish being spewed out of them, I dont have the pleasure of owning a spectrum analyser but i would love to see the results of a KL203 with 5-15w input.

User avatar
Buick Mackane
Legend
Legend
Posts: 7093
Joined: 21 Aug 2012, 17:30
Location: A Country Called Scotland

Re: kl203p- new version ?

Post by Buick Mackane » 01 Jan 2018, 16:53

I bought one new and had SWR Problems, Even with an inline filter, Personally i'd avoid them at all cost, They spew out more crap than spamdemon :lol:
Some days will stay a thousand years, Some pass like the flash of a spark, Who knows where all our days go ~ Stuart Adamson.

User avatar
ch25
Super Member
Super Member
Posts: 419
Joined: 03 Dec 2016, 11:07
Call Sign: n0call
Location: Poland

Re: kl203p- new version ?

Post by ch25 » 01 Jan 2018, 16:56

Mudslinger wrote:
01 Jan 2018, 16:15
Well according to the specs I am not overdriving it.
Specs given by rmitaly are pure b$. Similar to zetagi etc.
Black Spirit wrote:
01 Jan 2018, 16:33
I dont have the pleasure of owning a spectrum analyser but i would love to see the results of a KL203 with 5-15w input.
I sold my analyser over year ago since I do not play with those toys anymore, but I still have a scope and when I get one of those boxes I will make some screenshots.
Chris
You can't have too many antennas...

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests